Pohja
200g digestive keksejä hienonnettuna
75g sulaa rasvaa
Täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
3tl vaniljasokeria
1½dl sokeria
2rkl persikka mehua tölkistä
1tlk valutettuja, soseutettuja persikoita
1prk flora vispiä
4 liivatetta
2rkl kiehuvaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Hienonna digestive keksit ja sekoita ne sulan rasvan kanssa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele keksi-rasvaseos tiiviisti pohjalle, laita jääkaappiin jähmettymään.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokerit, persikkamehu sekä soseutetut persikat keskenään. Purista liivatteet ja sulata ne kiehuvaan veteen, anna jäähtyä pieni hetki. Valuta liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Yhdistä kermavaahto seokseen varovasti käännellen. Kaada täyte irtopohjavuokaan, peitä kelmulla ja anna jähmettyä yön yli.
Itse laitoin nuo dajm-rakeet samantien päälle ja seuraavana päivänä ne olivatkin sulaneet, eikä kakku näyttänyt kovinkaan kauniilta, mutta ei se näkö, vaan se maku... Oli ihan älyttömän hyvää!
Kommentit