Pohja

200g digestive keksejä hienonnettuna

75g sulaa rasvaa

 

Täyte

200g maustamatonta tuorejuustoa

3tl vaniljasokeria

1½dl sokeria

2rkl persikka mehua tölkistä

1tlk valutettuja, soseutettuja persikoita

1prk flora vispiä

4 liivatetta

2rkl kiehuvaa vettä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Hienonna digestive keksit ja sekoita ne sulan rasvan kanssa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele keksi-rasvaseos tiiviisti pohjalle, laita jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokerit, persikkamehu sekä soseutetut persikat keskenään. Purista liivatteet ja sulata ne kiehuvaan veteen, anna jäähtyä pieni hetki. Valuta liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Yhdistä kermavaahto seokseen varovasti käännellen. Kaada täyte irtopohjavuokaan, peitä kelmulla ja anna jähmettyä yön yli.

Itse laitoin nuo dajm-rakeet samantien päälle ja seuraavana päivänä ne olivatkin sulaneet, eikä kakku näyttänyt kovinkaan kauniilta, mutta ei se näkö, vaan se maku... Oli ihan älyttömän hyvää!