Pohja

130g pehmeää voita

2½dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

130g sulaa tummaa suklaata

6 keltuaista

6 valkuaista

1,2dl sokeria

2dl jauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

Väliin

300g aprikoosimarmeladia

Sekoita pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi, lisää sula suklaa. Vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi (varo ettei tule liian kovaa) ja lisää taikinaan. Lisää yhdistetyt jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina jauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä. Halkaise jäähtynyt kakku keskeltä ja voitele molemmat puoliskot aprikoosimarmeladilla ja paina puoliskot tiiviisti yhteen (kostutin kakkua vähän persikkamehulla). Kääri kakku folioon ja anna vetäytyä jääkaapissa (annoin olla yön yli).

Kuorrute

3dl sokeria

1,2dl vettä

250g tummaa suklaata

Keitä kattilassa kunnes seos sakenee ja kuorruta kakku.

Alkuperäinen ohje on vanhasta kotilieden leivontakirjasta, mutta tässä sitä on hieman muutettu. Kuorrutetta olisi riittänyt vähempikin määrä tai sitten olisi kannattanut antaa sen jäähtyä ja jämäköityä hetki, mutta silloin se on hankalampaa levittää.