Taikina

200g ruohosipuli-tuorejuustoa

200g voita t. margariinia

4dl jauhoja

2tl leivinjauhetta

Täyte

1dl pitkää riisiä

4 keitettyä (8min) munaa

½tl suolaa

1tl viherpippuria

1ruukku ruohosipulia

100g emmental- raastetta (ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)

 

Sekoita tuorejuusto ja pehmeä rasva. Sekoita siihen käsin vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina litteäksi levyksi kelmun sisään, anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 30min. ennen käyttöä.

Keitä riisit ja huuhdo kylmällä vedellä, valuta ja anna jäähtyä. Hienonna munat, viherpippurit ja ruohosipuli. Yhdistä täytteen aineet. Jaa taikina kahteen osaan, kauli ja levitä täyte levylle, jätä yläreunasta n.2cm ilman täytettä. Rullaa kuten kääretorttu, nipistele reunat hyvin kiinni. Leivo rullia pidemmiksi ja tasaisemmiksi. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, jolloin niitä on helpompi leikata. Leikkaa 2cm paloja, nostele pellille leikkauspinta ylöspäin, voitele munalla ja paista 200 asteessa n. 20min.

Ohje on otettu Valion Kerma-lehdestä.